lördag 25 juni 2016

Grövelsjön

Rullskidor mot Grövelsjön, ekologisk lunch på Fjällstationen samt en promenad ner till Linnes källa. Lite kultur bland all träning. Tydligen har Carl von Linne fått källan uppkallad efter sig. Men om det var han som hittade den framgår inte. Sevärt i vilket fall - om du har vägarna förbi. Sanden i botten på källan, precis vid spången, bubblar av tryck underifrån.

En fin cykeltur avslutar dagen. Bitvis med Städjan i horisonten. 





fredag 24 juni 2016

Midsommarlöpning

Redan under gårdagen testar jag hälsenan. Springer det 2,5 km långa Hälsospåret och får en indikation på att Voltarenbehandlingen gett resultat (tack för tipset Anna!). 
Så idag blir det fjällöpning. Från Idre Fjäll via Städjanparkeringen och första delen av leden upp mot toppen, till Nipfjällets sommarparkering.
Mjukt underlag, mer Voltaren och stretch av vaden har varit lyckosamt. Det känns fortfarande ok. Vilken midsommarpresent!

Inte ett Idrebesök utan våfflor - inte för att de är prisvärda, utan goda :-) Och mitt i våffelnjutningen, uppe vid fäboden, tar vi del av Idre Fjälls midsommarfirande. I sol.

Sen återstår cykelpasset. Vi testar det blåa spåret och imponeras av anläggningens fina terrängbanor för cyklister.

Färdigtränat. Och dags för midsommarmat. 

Trevlig midsommar!






torsdag 23 juni 2016

Tre generationer

Det är faktiskt tre generationer Carlgren/Hedin som mitt under gårdagens fotbollsmatch anländer till Idre Fjäll. 

Vi når Idre via nya vägar. Den äldre generationen har önskemål om Kungsörsmunkar vilket gör att vi passerar för mig nya orter. Norberg, till exempel, som vid infarten gör reklam för vinterns Engelbrektslopp. Vips tar tankarna mig ett halvår framåt. Och helt plötsligt är det vinter och skidåkning igen.

Men vinter är snart sommar igen. 

Och idag har vi levt upp till Idres ledord, aktivitet-träning-avkoppling. På alla sätt. Dessutom i ett fantastiskt midsommarväder.






måndag 13 juni 2016

Ideellt arbete

Ideellt arbete. Ideella arbetare. Vem ställer inte gladeligen upp en hel helg för idrottens skull, för klubbens skull, för barnens skull?
Årets DM/UDM avgjordes på Skogsvallen i Nässjö i helgen. I brist på funktionärer får närliggande klubbar hjälpa till.
Och sämre kan man ha det. Från längdhoppsgropen har vi koll på det mesta som händer. Allt från längd och tresteg till prisutdelningar.
Vi är bland de första på plats på lördagen och lämnar arenan bland de absolut sista på söndagen. Nästa helg väntar Habo Challenge. Utan några åtaganden :-)





onsdag 8 juni 2016

För vad är väl ett löppass?

En skadad hälsena gör att det inte blir någon springjunta för mig just nu - men väl rullskidjunta. Träning, middag och härligt sällskap. Igår var springjuntan förlagd till trakterna kring Mariannelund. Och just från Mariannelund började jag rullandet upp mot den sommarstuga där en god middag väntade en stund senare. Småland som vackrast - skulle jag kunna sammafatta vägen som dessutom nästan bara gick uppför. Sol och klarblå himmel på det. Faktiskt ett av de finaste rullskidpass jag kört. Så fint att jag helt glömde bort tanken på att fota det underbara.


Och vad är väl ett löppass när man kan rulla på en väg som denna?