onsdag 23 mars 2016

La Diagonela 2017

SmålandsBussen ordnar en resa till La Diagonela, nära St Moritz i Engadindalen, 2017. Med buss från Tranås, Eksjö, Nässjö och Jönköping till Landvetter. Flyg till Munchen och transfer till Pontresina i Engadindalen. Boende på 4-stjärnigt spa-hotell, precis vid längdspåren. Frukost och middag ingår. Vi åker tisdag den 17/1 och hinner åka skidor och njuta av det vackra landskapet i tre dagar innan själva loppet (antingen 65 km eller en kortare variant på ca 30 km). Loppet går på lördagen den 21/1. Vi lämnar sedan Pontresina på söndagen för att flyga hem igen. Pris ca 11 900 kr.
Det är fantastiskt vackert, ett superfint hotell och underbar skidåkning!
Anmälan senast 15 april till: resebokning@smalandsbussen.se. Eller ring: 036-129300. Hör av dig om du har frågor: cilla.hedin@gmail.com.


torsdag 17 mars 2016

Vasaloppet 2017!

Då var det klart. Anmäld igen. 

Om man som mig åkt Vasaloppet tre gånger de senaste sex åren, har man garanterad plats till 2017 års lopp - så vida man anmäler sig från och med denna veckas tisdag klockan 9.00 till och med idag, torsdag, klockan 24. Och nu är det alltså gjort.
Nummer 11 i ordningen. På väg mot 15? Eller som Carl säger: Satsa på 30 och bli veteran :-)
Tar istället ett år i taget. Nu är i alla fall motivationen fixad för kommande träningsår.

måndag 14 mars 2016

Vandringsresa Andorra

Andorra är ett spännande resmål! På denna resa, med Rolfs Buss, är det lokala vandringsguider som leder vandringarna. Vi kommer att vandra i nationalparker, bergsterräng och skidområden. En av dagarna blir det en dagstur till huvudstaden Andorra la Vella och vi besöker bland annat det lyxiga termalbadet Caldea. Sista natten bor vi i Barcelona, där vi även får en guidad tur.



söndag 13 mars 2016

Stockholm, Stuvsta, Stac, sista skidtävlingen och styrkepass

Så sammanfattas senaste superdagarna: Stac-kurs i Stockholm med suveränt boende i Stuvsta, med springpass och släkt - sen sista skidtävlingen för säsongen och slutligen ett styrkepass.



onsdag 9 mars 2016

La Diagonela 2017

Nu är det klart! SmålandsBussen ordnar en resa till La Diagonela, nära St Moritz i Engadindalen, 2017. Med buss från Tranås, Eksjö, Nässjö och Jönköping till Landvetter. Flyg till Munchen och transfer till Pontresina i Engadindalen. Boende på 4-stjärnigt spa-hotell, precis vid längdspåren. Frukost och middag ingår. Vi åker tisdag den 17/1 och hinner åka skidor och njuta av det vackra landskapet i tre dagar innan själva loppet (antingen 65 km eller en kortare variant på ca 30 km). Loppet går på lördagen den 21/1. Vi lämnar sedan Pontresina på söndagen för att flyga hem igen. Pris ca 11 900 kr.
Det är fantastiskt vackert, ett superfint hotell och underbar skidåkning!
Anmälan senast 15 april till: resebokning@smalandsbussen.se. Eller ring: 036-129300. Hör av dig om du har frågor!







måndag 7 mars 2016

Vasaloppet 2017?

Efter en rejäl frukost på Mora Stadshotell lämnar vi Mora och årets Vasaloppsvecka. Borta är redan upploppet och mässtältet är stängt.

Vi färdas hemåt i busovädret och både minns gårdagens nio mil och känner av dem i kroppen.

För min del sätter gårdagens kraftprov punkt för årets skidsäsong. Fler skidpass är rena bonusen då jag nu blickar framåt. Träningsläger på Mallorca, för de friidrottade ungdomarna (och deras föräldrar...) och halvmaraton med svägerskorna, hägrar inom en snar framtid. Varje årstid har sin tjusning, kan man säga.

Och när jag sitter här i bussen och reflekterar över helgen är det ganska självklart - vinterns stora höjdpunkt är givetvis Vasaloppet. Så kanske jag står där i Berga by, nästa år igen? 

söndag 6 mars 2016

10-årsmedalj

Dag tre på resan mot Mora börjar redan tio i tre på söndag natt. Då går Lenas mobilalarm igång. En timme senare har vi ätit en stadig frukost och packat in våra väskor i bussen. Framme vid starten ställer vi oss direkt i kö till insläppet. Eftersom vi är lite sena behöver vi inte vänta så länge innan fållorna öppnar och vi kan läggs in våra skidor. Toakö, tillbaka till bussen, byta till pjäxor, äta lite till och sedan gå och lämnan väskan med duschkläder som vi hämtar vid målgång.

Då starten går har vi redan varit uppe i fem timmar :-) Det är trångt och ganska snart finns det nästan inga spår. Jag har perfekta skidor men det är svårt att diagonala i lössnön så jag växlar mellan stakning och, i backarna, saxning. Känner mig pigg och kör nog om fler skidåkare än skidåkare som susar förbi mig. Men jag startar i femte led och där är det trångt. Mestadels åker man på ett eller två led, stakandes. 

Tar placeringar framför allt i slutet och hamnar på plats 142 bland damerna. Det är väl ok även om jag de flesta gånger varit topp 100. Det är helt enkelt fler duktiga tjejer i dag. Min tid, 6.19, är inte min bästa tid - men inte heller den sämsta. Sammanfattningsvis: Jag är nöjd, eller till och med mycket nöjd. Jag kom i mål denna gång - och nu har jag min 10-årsmedalj :-) 

En fika med krutgubbarna Lennart och Göran avrundar dagen. Promenaden bort  till Dalälven, över bron och bort till nattens boende, är det sista vi gör idag. Sen är det viloläge som gäller.





lördag 5 mars 2016

Mångsbodarna och mer mat

Det är dan före dan. Efter morgonpromenad med min klubbkompis Lena intar jag dagens första mål, frukost på caféet. Färskt bröd och trevlig service höjer nivån ytterligare på det café som redan blivit vår favorit. Därefter väntar traditionsenligt besök i Mångsbodarna - och dagens andra mål, kaffe och våffla. Från Mångsbodarna till nästa begivenhet, fika och/eller mat i Sälen. 

Nu väntar snart kvällens middag. Väskorna är packade, skidorna vallade (tack Janne och Johan!) och nervositeten tilltagande. Dag två på resan mot Mora lider mot sitt slut. För i kväll lägger vi oss tidigt. Riktigt tidigt. Och i natt har vi väckning klockan 3. Tre.

Nu är det bara att hålla tummarna. Jag skulle så gärna vilja komma i mål denna gång :-)

PS Sista bilden kom på sms i morse (tack Carola!).







fredag 4 mars 2016

Väder, valla och vansinnigt mycket mat

Lika självklart som vi har julafton den 24:e december - lika självklart går Vasaloppet av stapeln första söndagen i mars (undantag förra året då). Och precis som jul innebär Vasaloppshelgen - en massa mat. Men till skillnad från jul får vi snart förbränna de extra kalorier vi stoppar i oss.

För nu är jag på väg. Eller rättare sagt framme vid första anhalten, Torgås - nära Berga by. Vi har under dagen färdats genom ett snöblaskigt landskap. Borta är det perfekta skidföret från förra helgen. Och frågan vi alla funderar på handlar om vädret - och vallan.

I väntan på säkrare prognoser avslutar vi dagen med middag på caféet som ligger 50 meter från det hus där jag, och 12 till av de sammanlagt 40 skidåkare från vår buss, huserar fram till söndag.

Likt barn som väntar på tomten - väntar vi på söndagens lopp. Och antagligen är det loppet jag kommer att drömma om i natt. För nu finns det ingen återvända. Resan mot Mora har startat, även om detta bara är dag ett.