onsdag 29 oktober 2014

Morgon i Malmö

Det liv och rörelse i Malmö. Under en tidig morgonjogg möter jag människor på väg, hela tiden. Hotellens frukostmatsalen är välbesökta och caféerna ska snart öppna. Det är morgon i Malmö, helt enkelt. Och jag startar den på bästa sätt. Som en god förrätt innan det gedigna frukostbordet.

söndag 26 oktober 2014

En timme extra

Vad gör man om det helt plötsligt finns en timme extra att förfoga över? Som gjort för ett träningspass, eller hur?

Och nu är det vintertid som gäller. Ser framför mig snö och skidåkning. För det är väl det som menas med vintertid. Tid för skidåkning.

I väntan på snön och den där skidåkningen, nöjer jag mig med rullskidåkning i dag. Eftersom jag faktiskt har en timme extra drar jag till med ett långpass. 2.40 och ungefär 37 km. Jo, det känns bra. Gårdagens lugna tempo var nog räddningen. Förhoppningsvis är jag helt frisk nu. Det kan behövas i veckan.

lördag 25 oktober 2014

Sakta ner

Det kanske inte har varit mer än det brukar så här på hösten, men mycket har  det varit. Jag har inte haft varken sovmorgon eller oplanerade dagar sen jag kan minnas. För att råda bot på detta följde jag inte med till Hestra idag. Sov länge, åt frukost sent och sprang sakta ett löppass, vilket i sig var länge sen. Och nu känner jag mig faktiskt bättre. Den långdragna förkylningen från Mallorca är kanske äntligen borta?

En dag när det går sakta hinner man ändå med tvätt och packning. För alltid är jag på väg någonstans. Nu en resa där inte träningen, eller i det här fallet löpningen, har prio ett. Jag ska njuta av New York. Och vad spelar egentligen ett matathon för roll, om hundra år?

torsdag 23 oktober 2014

Invigning av utegym och elljusspår

Igår invigning av uterum i Mariannelund, idag invigning av nya elljusspåret, eller nygamla elljusspåret, i Eksjö. Träningen har blivit därefter. Men nu är det färdiginvigt för ett tag. Dags att träna igen.


måndag 20 oktober 2014

Cirkelträning

Måndag och cirkelträningsdags. Idag kör vi två gånger åtta minuter, fem övningar, 10 repetitioner och obetydlig vila emellan :-) Det är träning för friidrottarna - men passar en skidåkare minst lika bra.

söndag 19 oktober 2014

Skidgång i Seefeld

Anna och jag rekar inför våren. Vi hinner inte hela vägen upp men tillräckligt för att klart godkänna detta pass. Det kommer att bli ett långpass, med stavar, ca 1,5 timme upp, och kanske en timme ner. Med fika på toppen. Och något fotostopo. Ett pass utöver det vanliga.

Jag och övriga I Am-spåret i SkiProAm- teamet, det vill sägs Anna, Ole-Jörgen,Runi och jag, har rekat och spånat inför framtiden. Det har resulterat i två träningsläger till våren - för skidåkare och med skidåkare. Ett läger för motionären och ett för elitmotionären. Torsdag till söndag. Flyg på egen hand, förslagsvis till München. Boende på 4-stjärnigt SPA-hotell i Seefeld och träningspass liknande de som de duktiga SkiProAm-tjejerna genomför denna vecka. För motionärsresan något enklare/kortare pass. Hotellet erbjuder all-inclusive och vi erbjuder ett par föreläsningar.

En långhelg som ska ge inspiration för fortsatt träning. För en skidåkare börjar ju skidåret i maj :-)

Mer info inom kort!



fredag 17 oktober 2014

Träningsläger i Seefeld

Det planeras för fullt. En hel dags brainstorming har nu resulterat i två fina förslag för våren. Ett läger för motionären och ett för "elitmotionären". Jag lovar, detta blir super :-)





torsdag 16 oktober 2014

Joe & The Juice

Då var jag här igen. Kastrup. Nu är det inte sol och bad som väntar - även om solen gärna får skina över Seefeld. Det är att "reka" inför kommande år. 

Att inför långhelgen i skidparadiset ladda med en spinach/ginger/apple-juice tror jag ger extra kraft som kan behövas kommande dagar - och är dessutom ett ypperligt alternativ att fördriva tiden med på flygplatsen.


söndag 12 oktober 2014

Topp 3

Nu är det bara cykeltröjorna som påminner om Mallorca. Landsvägsracern är utbytt mot mountainbike, havsvyerna mot skog och sommarvärme mot höstkyla.

Så här någon dag senare kan jag bara konstatera att Måbra-resan till Mallorca hamnar på Topp 3 bland de resor jag jobbat på - och då är ändå konkurrensen stor.
Och inte bara vi på Smålandsresan åker till Mallorca. Hellner och Bryntesson var där nyligen liksom ett gäng rullskidåkare jag såg förra veckan. Det nya skidparadiset kanske - eller rullskidparadis? 

Betydligt behagligare temperatur att träna i jämfört med vad det brukar vara här hemma vid denna tidpunkt. Vackert. Kuperat. Träningsanpassat. Och god mat.

fredag 10 oktober 2014

Vandring och cykling på Mallorca

Dagens programpunkt tar oss upp till la Victoria på Alcudiahalvön, varifrån vi vandrar till Talia'd Alcudia. 

Och sen är faktiskt alla veckans aktiviteter, med undantag av morgondagens soluppgångspromenad, avklarade. 

Så det jag rekar under eftermiddagens cykeltur är till nästa resa. Kanske en träningsresa, eller tjejresa? Ett är helt klart i alla fall - Mallorca är en riktig pärla :-) Håll koll på Smålandsbussens hemsida får vi se vad det kan bli.




torsdag 9 oktober 2014

En dag på Mallorca

En helt fantastisk ö :-) Vill man ha aktiva dagar är det svårslaget.

Dagen börjar som vanligt med promenad längs havet följt av några yogarörelser - just då solen vandrar över bergen borta i horisonten. På programmet idag står vandring i nationalparken som ligger precis intill hotellet. En kortare tur som avslutas med gemensamt fika - innan vi alla vandrar vidare på egna äventyr. 

Själv beger jag mig mot Alcudia och vidare mot la Victoria för att reka inför morgondagen. Jag går och springer och går och springer. Får ihop ungefär tre timmars gång och två timmars löpning. Inte illa i 30 plusgrader :-)




tisdag 7 oktober 2014

Cykeldag på Mallorca

Tillbaka vid Playa de Muro har vi cyklat cirka 35 km och varit ute nästan fyra timmar. Men då har vi gjort täta stopp - för att hålla ihop gruppen på 15 personer, stannat och fikat samt stoppat för lagning av punktering.

Förutom det sistnämnda har det varit en toppendag med klarblå himmel och fantastiska vyer - och himmelskt gott kaffe.

Avslutar sedan dagens cykling med ett varv inne på den 11 km långa turen i naturreservatet S'Albuferna.




måndag 6 oktober 2014

Cykla på Mallorca

Inte underligt alls att denna ö är full av cyklister. 

Efter dagens utflykt till Palma bär det av med cykel mot Alcudia, Port d'Pollenca, Pollenca och sedan en mindre väg tillbaka till Alcudia.

Och i morgon är det: Cykeldag :-)

söndag 5 oktober 2014

Må bra på Mallorca

Så äntligen är det dags för Må bra-resan till Mallorca - med SmålandsBussen. Det börjar på absolut bästa sätt denna morgon: Ett lätt morgonpass samtidigt som vi kan beskåda dagens soluppgång :-)

Under eftermiddagen tar vi oss upp till Panoramautsikten över Alcudia. En vandring som tar cirka tre och en halv timme och som jag på förmiddagen har rekat springandes.

Trots lite regn och mycket åska vid lunchtid - är det uppehåll och till och med sol på eftermiddagen.


lördag 4 oktober 2014

Utbudet ökar

En orange grönsaksjuice, espresso och paleobröd samt en fruktsmoothie. Utbudet både på Kastrup och i luften är imponerande :-)



fredag 3 oktober 2014

Långpass

Det går bra nu. Fem pass på tre dagar. Och ett långpass idag. Cirka 25 km och ungefär två och en halv timme. Längre löppass har jag inte genomfört på flera år. Dessutom en underbar höstdag. Och fredag på det :-)