måndag 28 april 2014

Ett kvällspass på cykel

Vilken kväll :-) Som gjort för ett cykelpass. Det är Kjersti, Marita och jag som tar oss runt Sixtenssonrundan. Det blir pulshöjande backar, vackra utsikter, trevlig gemenskap, drygt en timme och cirka två mil. En alldeles underbar kväll.

Häng med nästa vecka! Vi startar klockan 18 från skidstugan.



söndag 27 april 2014

NLP, mat och dryck - för energi!

I dag firas det på Kattgränd :-) NLP-kursen är klar och vi är några väldigt nöjda kursdeltagare som nu berikats med en gedigen kunskapsbank, för att nå våra - eller dina - största potentialer.

Det blir också lunch på Renée Voltaires restaurang och en smoothie på Blueberry - och dessutom startar dagen på bästa sätt - med ett löppass.

En fulländad dag, med andra ord. Känner mig nu riktigt peppad inför morgondagens besök hos sjukgymnasten. Både fysiskt och psykiskt.




lördag 26 april 2014

Målbilder och rätt tillstånd

NLP handlar mycket om att skapa rätt tillstånd. Ett morgonpass med vackra vyer och med knän och höfter som hänger med bra - är ett ypperligt tillfälle att skapa ett sådant tillstånd.

Mannen bakom Mental Träning, legenden Lars-Eric Uneståhl, inspirerade och övertygade oss igår - om vikten av att sätta upp mål, målbilder och rätt tillstånd.  

Det borde vara var mans rätt - och skyldighet mot sig själv - att skapa målbilder och rätta tillstånd :-)



onsdag 23 april 2014

Repris

Repris på gårdagen skulle man kunna säga. Samma runda, samma rullskidåkare. Och ännu en härlig vårkväll.

tisdag 22 april 2014

Rullskidor

Märkligt, igår skidåkning på skare och idag rullskidor i vårvärmen. Snabba kast. Och häftiga kontraster.


måndag 21 april 2014

Skidsäsongen 2013/14

Nu är årets skidsäsong definitivt över. Några helt underbara påskdagar sätter punkt för en säsong långt från perfekt. En säsong kantad av mer skador än tävlingar. Mindre snö än på många år men med ungefär lika många mil som vanligt. En säsong där jag parallellt haft skidcoachutbildningen som en ständig påminnelse om senaste tekniken och metodiken kring den.

Det är också skidcoachutbildningen som rivstartar säsongen redan i november. Och som återkommer direkt efter nyårsveckan i Idre. 

Den sista skidcoachhelgen skulle, om detta var en skönlitterär bok om vinterns skidåkning, hamna i näst sista kapitlet.

Någonstans i mitten skulle vinterns stora höjdpunkt återfinnas. Resan till König Ludwig Lauf. Tillsammans med bästa resesällskapet och minnesbilder såsom vackra vyer, inomhus-SPA, trevliga middagar, Garmisch och skratt.

Jag fullföljer en tävling till denna vinter. KM, 3 kilometer.

Vasaloppshelgen är en sådan dyster historia att jag inte ens lägger energi på att minnas tillbaka.

Två kapitel skulle däremot tillägnas trevliga händelser som träningsläger i Orsa och spotrtlov i Idre. Sådana självklara händelser som inte får glömmas bort. Jag kan inte ens föreställa mig en vinter utan alla skidmil i både Orsa och Idre.

Rullskidsäsongen startar rekordtidigt men får två uppehåll. Förutom skidcoachutbildningens sista helg har vi också vinterns avslutande kapitel, påskhelgen.

Dagar fyllda av solsken och skidåkning. Ett bra slut med andra ord. Och samtidigt en bra början. På nästa del, den om vår-, sommar- och höstträning. 






Off pist på skaren

Som igår. Off pist på skaren. Runt Burusjöspåret. Klarblå himmel. Strålande sol. Men idag är det säsongens allra sista. Känslan från ett underbart pass tar vi med in i rullskidsäsongen. Och nästa skidsäsong.




söndag 20 april 2014

Underbart i sommarvärme

I dag är våfflorna hemlagade, första skidpasset off-pist och eftermiddagsturen runt fjället är glidmässigt som att åka i sand :-) Men vad gör det? Solen skiner och det är alldeles underbart i sommarvärmen.





lördag 19 april 2014

Glad Påsk!

Utflykt till Grövelsjön. Klassisk åkning. Vackra fjällvyer. Och ekologiska våfflor. 

Eftermiddagens Burusjörunda slog nog rekord i långsamhet. Säkert 10 plusgrader och riktigt sugande spår. Men bra träning :-)







fredag 18 april 2014

Skidåkning med våffelstopp

Håller med Carl då han värderar dagens skidpass till det bästa, någonsin. Sol, värme och under förmiddagen finfina spår. Senare under efterdagen är föret något mer tungåkt men med det solskenet är det ändå helt ok. Ett extra plus är förstås våffelstoppet där våfflorna idag serveras utomhus :-)

Helt klart hålls längdintresset igång trots att Vasaloppet genomförts för länge sen. Vi är många som njuter uppe vid stadion och ute på spåren. Med eller utan våffelstopp. 





torsdag 17 april 2014

Rapport från fjällvärlden

Nej, skidsäsongen är inte slut. Några påskdagar återstår. Snön finns - och solen den kommer väl?

söndag 13 april 2014

NLP - kort sammanfattning

Kortfattat skulle man kunna sammanfatta NLP så här:

För att få framgång i livet behöver man bara tänka på tre saker. 
För det första ska man veta vad mad man vill. Man måste ha en tydlig uppfattning om vilka resultat man vill ha i vilken situationer än gäller. 
För det andra ska man vara vaken och ha sinnena öppna så att man ser vad man får. 
För det tredje är det bra att vara tillräckligt flexibel så att man kan förändra det man gör tills man får det man vill ha.

Resultat
Skärpa
Flexibilitet 

Ur boken Introduktion till NLP.

lördag 12 april 2014

Nya vägar

Jag är i Stuvsta igen. Och finner nya vägar. Ännu ett motionsspår, denna gång vid Dalkarlsvägen. Spåret vid förlängningen av Storaskogenvägen, testade jag i går. 

Nya vägar är kanske temat för Stockholmsvistelsen? För NLP och mental träning, som det handlar om hela dagarna, innebär ofta detta. Nya vägar. Nya minnesspår. Nya synsätt. Och vidgade vyer.

tisdag 8 april 2014

Träningsdag 18 maj


Den 18 maj kör vi en träningsdag med utgångspunkt från Skidstugan. Vi träffas klockan 10 och börjar med löpning alternativt stavgång eller rullskidor. Anna springer, Gunilla stavgår och jag rullskidåker. Priset för dagen är 50 kronor eftersom vi ordnar lunch som vi äter innan eftermiddagens cykling. Duschmöjligheter finns. Anmälan senast 15 maj. Du kan mejla ditt intresse till cilla.hedin@gmail.com eller säga till mig, Anna eller Gunilla.

Välkomna!

PS Bilden från vinterns skidäventyr i Tyskland. Vi planerar för ännu en resa 2016, vill du hänga med?

måndag 7 april 2014

Certifierad Skidcoach utbildning

Efter tre superintensiva helger, hemuppgifter, coachning av adepter, träningslära, kost, pedagogik, marknadsföring, ekonomi, vallning, teknikträning klassiskt och skejt och så det slutliga certifieringsprovet då vi praktiskt tagit hand om en adept! Bedömning har skett efter ledorden: Kommunikation, attityd, engagemang, teknik och pedagogik.

Förutom Svenska Skidförbundet är Team Ski ProAm med och håller i utbildningen. Delar av deras tjejlag har varit med som ledare, bland annat årets Vasaloppstrea Annika Lövström. Givetvis en extra sporre när dessa duktiga skidåkare finns med ute i spåret och ger tips.

Nästa utbildning till skidcoach startar i september. Kanske vill du också få en bred kunskap om vuxen skidträning på olika nivåer och locka fler att uppleva skidglädje? Håll koll på www.skidor.com!


söndag 6 april 2014

Certifierad skidcoach

I dag är det strålande solsken på Idre Fjäll. Vi utnyttjar D-vitaminkällan under förmiddagens skidlek och önskar att vi kunde stanna längre tid i skidparadiset. Men. Efter lunch och certifieringscermoni är det dags att ta farväl av inte bara det vackra vädret och de fina spåren utan också av skidcoachvänner och ledare som jag nu lärt känna efter våra tre utbildningstillfällen.

Av Svenska Skidförbundet Certifierad Skidcoach. Det är inte alla som är det. Faktiskt bara 12 stycken.




lördag 5 april 2014

Idre Fjäll

Skidcoachning på Idre Fjäll. Kalasfina spår och bitvis solsken. Det är klart att en sådan helg är svårslagen. Fjället runt med ny skateutrustning på förmiddagen och klassiskt runt milen på eftermiddagen :-)


torsdag 3 april 2014

Dubbla pass

För tredje gången har jag i dag rehabträning hos sjukgymnasten. Benövningar. Kommer antagligen bli grymt stark :-)

För att få en mer allsidig träning blir det sedan rullskidåkning och träning för överkroppen. Medan friidrottarna håller till på Ränneborg stakar jag bort till järnvägsövergången, där asfaltsvägen övergår till grus och är icke åkbar med mina rullskidor. Vänder och hinner tillbaka för att följa slutet av dagens friidrottsträning från sidan. 

Nöjd med dagen blickar jag nu med spänning mot morgondagen och helgens äventyr. Skidåkning? Känns ganska overkligt just nu.



onsdag 2 april 2014

Lövhult

För ungefär ett år sen vid denna tid åkte vi skidor här. I dag nöjer vi oss med rullskidor. Och det är inte bara vi som njuter denna härliga kväll. Rullskidåkarna står kanske inte direkt på kö, men flera av dem vi ser åker just rullskidor. Någon inlines och ett flertal löpare och promenerare.

Det blir så där en timmes åkning, lite ryck i några backar och avslutningsvis bilvägen till parkeringen där uppe.