tisdag 31 juli 2012

Nya träningskläder


För mig är snart semestern slut. Rutiner och vardag igen. Kanske behövs det extra träningsinspiration då? Varför inte i form av ESIK:s nya fina kollektion :-)

Sen kör vi hårt igen.

söndag 29 juli 2012

Ombyte


Sol har bytts ut mot moln, Halmstad har blivit Blekinge och vila i stället för träning. Ombyte förnöjer.

fredag 27 juli 2012

Etapp 5


Det blir en andra etapp. 14 kontroller, 3700 meter och 30 minuter. Och vilken dag det blir - som även den avrundas med ett havsdopp.

Halmstad och O-Ringen är över. En toppenvecka är över.

Halmstad som bäst


Halmstad som bäst. Sol, bad, orientering - och rullskidåkning. En aktiv vecka närmar sig sitt slut. Vältränade, solbrända och med nya kartor lämnar vi snart denna pärla.


torsdag 26 juli 2012

Etapp 4


Det blir en lätt bana i dag. Höft och vad håller. En varm dag med flera uppmaningar om att dricka ordentligt. Därefter ett dopp i havet. Kan en semesterdag tillbringas på bättre vis?

Halmstad som bäst


Halmstad som bäst. Sol, bad, orientering - och rullskidåkning. En aktiv vecka närmar sig sitt slut. Vältränade, solbrända och med nya kartor lämnar vi snart denna pärla.


Ladda mentalt


Vasaloppet i tankarna - även sommartid. Drygt sju månader kvar. Men mentalt är det lika bra att börja ladda redan.

onsdag 25 juli 2012

En perfekt dag


En perfekt dag börjar med ett träningspass. Det gör denna dag. Bitvis springer jag vid stranden, vilket ger extra krydda åt passet. Drygt en halvtimme därefter en mycket god frukost och sedan en heldag på stranden med våra orienteringsvänner.




Att läsa boken jag fått av kollegorna Eva och Lisbeth ger inspiration där i solen och mellan doppen. Hemfärden rullandes på skidorna ökar på värdet av den perfekta dagen. Drygt halvtimmen rullskidåkning i den härliga sommarsolen känns alldeles utmärkt.


Som en sista höjdpunkt anmäler jag mig till morgondagens fjärde etapp och dessutom får vi besök av allra bästa Carin med familj. Som sagt, en helt perfekt dag.

tisdag 24 juli 2012

Vy mot havet


Denna vy njuter jag av under dagens rullskidpass. Från bilparkeringen vid etapp 3 tillbaka till stan, via Tylösand, ICA Maxi och flygplatsen. Har ingen klocka på mig - men det känns som en timme. Drygt en mil - kanske.

Även i dag är det flera rullskidåkare ute. Eller orienterare på rullskidor. I morgon har O-Ringenmotionärerna vilodag. Från orienteringen. Då lär det vara full rulle på cykelvägarna.

Ingen kan klaga på vädret detta år. Vad sägs om denna "dusch" efter dagens etapp:


måndag 23 juli 2012

Swenor


I dag är det dags att lufta Swenor-skidorna. Det blir inte många frånskjut på dessa obackiga och okuperade cykelvägar. Som skidåkare är det ingen höjdare att bo i Halmstad, men visst måste det finnas en backe någonstans - i annat fall får man väl intervallåka.

Det är ändå kul att åka rullskidor här. Har båda dagarna mött flera rullskidåkare. Troligen inte Halmstadbor utan O-Ringenlöpare som utnyttjar dagen och får ett ytterligare tränigspass - det är ju ändå semester :-)

söndag 22 juli 2012

Ski go-rullskidor


På väg till etapp 1. Simlångsdalen. Klockan har ringt redan 05.30. En härlig morgon är det och köer slipper vi så här tidigt. 

Men någon orientering blir det inte för mig. Får i stället låna ett par Ski go-rullskidor på eftermiddagen och rullar en knapp timme, nästan 15 km. Ovant att åka på andra skidor, men skulle helt klart kunna vänja mig :-)



lördag 21 juli 2012

Morgonpass


Ett lätt morgonpass i utkanten av Oslo. Det känns bra i vad och höft. Kanske blir det en etapp nästa vecka, trots allt?

Snart väntar E6:an - ner till Halmstad :-)

fredag 20 juli 2012

Holmenkollen



På toppen av hoppbacken. Med denna utsikt:







På väg


Nu åker jag vidare. Till ett annat träningsparadis. Tyvärr ges inte mycket tid för träning. Men ändå. Inspiration, kanske :-) Inte fel det heller.

torsdag 19 juli 2012

Chocken


Chocken sommartid. Ser inte alls så brant ut på håll. Men bilden lurar. Verkligheten är en annan. Hade antagligen varit ypperlig som stavgångsbacke :-)

Nöjer mig dock med ett varv på Milen. Igen. Känns sååå underbart att springa. Tyvärr är det sista varvet för denna sommar. I morgon lämnar vi fjällvärlden.

Nästa gång jag återser Chocken och Milspåret är det vitt. Pistat och med uppkörda spår.

Förhoppningsvis väl förberedd efter en höst full av allsidig träning :-))

tisdag 17 juli 2012

Fjällen som bäst



Fjällen som bäst. Hel, frisk och vältränad. Milen i ensamt majestät. Långt ifrån poolområde och skyttebana. Tid för fotostopp. Lugnt och behagligt.

Det går bättre än på länge. Tackar en alpvecka med fem vandringsdagar för den fina formen. Och så vilodagar på det. Inte undra på att det är flyt i träningen.


Som grädde på moset fortsätter dagen med höghöjdsbana och bad. I strålande sol. Men i och med regnskuren som senare dyker upp ger vi oss ner till stugan och avslutar dagen med gemensam middag.

Idre


En sån tur att en i sällskapet vill börja dagen tidigt med golf. Det innebär att jag även denna dag åker bil ner till byn (och golfbanan) och sen rullar upp. Morgonens pass börjar vid golfbanan. Det blir 2 km uppvärmning på platten och sen 9 km upp. En timme sen är man klar.

Möter landslagsbussarna när jag nästan är uppe. Juniorskidskyttarna har antingen tränat tidigare eller haft sovmorgon. Idre är perfekt både för eliten - och motionären.

måndag 16 juli 2012

Städjan


Städjan. Detta karaktäristiska fjäll. En tur till toppen är - nästan - som ett träningspass. Pulsen är hög och mjölksyran bitvis påtaglig. På toppen äter vi lunch. Medhavd. Värmd på plats.

En aktiv dag. Som det ska vara i fjällen.

Downhill och rullskidor


I går Lofsdalen och i dag Idre. I går cykel utför och i dag rullskidor uppför. För en skidåkare perfekt träning.

Varierat och roligt. Med downhill varar krafterna en hel dag. Morgonens rullskidpass är desto jobbigare.  9 km. Från byn och upp till fjället. Kort och intensivt. Det räcker. Måste finnas lite energi kvar till dagens toppbestigning också. Städjan.

lördag 14 juli 2012

Milen


Har varken klocka eller mobil med. Det blir med andra ord ingen tid och inget foto. Sparar bilden av fjällandskapet i minnet och lägger i stället in ett kort från påskveckan. Samma spår. Annan årstid. Då solsken. I dag kallt med inslag av regn. Så är det i fjällen. Men det växlar snabbt.

Har tänkt mig Fjället runt men det blir Milen i stället. Så långt har jag inte sprungit på väldigt länge. Underbart att springa utan smärta i vare sig vad eller höft :-)



fredag 13 juli 2012

8.77


Om det inte varit för medvinden hade det blivit nytt tävlingsrekord. Men en seger blir det. Ännu ett Ölandsspel är till ända. En hel dag med friidrott. Två av tre dagar med friidrott.

Nu drar jag till fjälls i stället.

torsdag 12 juli 2012

Dagen efter...



...Kalmar Sommarspel joggar vi ner till havet. Det är två kilometer som flyter på bra. Formen håller i sig. I morgon väntar Ölandsspelen.


onsdag 11 juli 2012

Gipfel


Gipfel Wildkogel. Vi når toppen efter att på förmiddagen ha vandrat runt i Neukirchen. Det är bara första dagen och hela veckan ligger fram för oss. Förväntningarna är höga. Det är en underbar känsla.

Nu är vi tillbaka. Med härliga minnen i bagaget. Fulla av energi. Snart väntar nya mål. Kanske Gipfel Städjan? Eller Nipfjället?

tisdag 10 juli 2012

En plats


En plats med kraft och inspiration
som dessutom ger väldigt bra kondition.
En plats för kropp och själ
och vi mår så väl.
En plats med energi så ren,
härifrån åker ingen klen.























måndag 9 juli 2012

Inför Kalmar och Öland


Trots att det är mitt i semestern är det många friidrottare på plats denna kväll. Bara några få av dem ska vidare till Kalmar och Öland för tävlingar i veckan. Övriga är där ändå. Det behöver inte alltid vara en tävling som motiverar. Det kan vara träningen i sig.

Neukirchen a. Gr./ Venediger


I Neukirchen fyller vi på.
Om någon undrar: Vad då?
Jo, energi för kropp och själ!!
En personal som vill oss så väl.
Ren luft och rent vatten - 
för det lyfter vi vandringshatten!
Ekologisk och närodlad är maten,
varje dag tömmer vi faten.
Ja, det är ett guldkorn för dagen
med vad vi fyller i magen.
Konditionen blir god
och nu har vi fått mod
att väl hemma fortsätta vandra.
Hoppas ingen kommer oss avundsjukt klandra
att vi så uthålliga blivit,
tänk vad vår Österrikeresa oss givit!